Ondertussen is het parcours voor de cross duatlon in Asten bekend! Vandaag delen we met jullie de route die door een schitterend gebied gaat. Vanaf het recreatiepark Prinsenmeer zal de wedstrijd starten, vandaar gaan we de Oostappense bossen in. Vind hier onder meer details over de route en vergeet zeker het kaartje even niet te checken!

Het gebied

In Oostappense bossen nabij Asten zal vanaf de camping Prinsenmeer de wedstrijd starten. De wedstrijd gaat door een prachtig natuurgebied en het parcours is erg afwisselend. Van technische single trails, enkele klimmetjes en mooie afdalingen.

Het gebied wordt gekenmerkt door dekzandruggen. Deze stuifzandruggen ontstonden in de drogere gebieden tussen de beekdalen, door opgestoven zand. De “puddingberg” is de bekende zandheuvel waarover het parcours zal plaatsvinden. Afhankelijk van het weer zal de moeilijkheidsgraad van het zand bepalen.

Route duatlon Asten

De cross duatlon oftewel de run bike run zal uit twee verschillende onderdelen bestaan, namelijk een loop en fiets onderdeel. Beide disciplines zijn offroad! Door de Oostappense bossen hebben wij een mooie route gemaakt. Het loopparcours is 3,5 km lang en het mountainbike parcours is 9,5km lang.

Loop parcours

Bijna heel het loopparcours is offroad, alleen het gedeelte op het park zal verhard zijn. Het overige gedeelte zal over bospanden en singletrails plaatsvinden. Een mooi uitdagend parcours met kleine hoogte verschillen.

parcours trailrun asten

Fiets parcours

Het fietsparcours is ook helemaal offroad alleen een stukje op het park zal op het asfalt zijn. Op het begin bestaat het parcours uit een variatie met brede en smalle paden. Hoe meer richting het einde hoe technischer het parcours wordt. Met leuke singeltrails, heuvels en zandduinen! Een parcours die voor een leuke uitdaging zorgt, maar die niet extreem zwaar is. Het fiets parcours is 9,7 km lang.

fiets parcours cross duatlon asten

De verschillende afstanden

Lange afstand 7 km – 19,4 km – 3,5 km
Dit is DE afstand van de dag! Wil jij jezelf overtreffen dan is de lange afstand iets voor jou? De wedstrijd bevat mooie singletrails, technische passages door een erg mooi bos! Het weer zal van invloed zijn op de technische zandpassages.

Korte afstand 3,5 km – 9,7 km -2 km
Dit is de laagdrempelige afstand die het voor jou mogelijk maakt om kennis te maken met deze multidisciplinaire sport. Het is een tof parcours met mooie singletrails en toffe passages.

Wil jij mee doen?

Nu dat we je meer hebben verteld over het parcours ben jij natuurlijk erg enthousiast om mee te gaan! Dat snappen wij 😉 Schrijf je dan snel in, zodat jij zelf kan ervaren hoe vet dit evenement is!

>>>Lijkt me tof om mee te doen!<<<

Hopelijk tot dan!

Met sportieve groet, Rob, Ton, Rick, Hans, Bastin & Sanne

PS. Vergeet ons niet op Strava te volgen.

organisatie run bike run asten