Een nieuw onderdeel van het evenement is de ouder-kindrace. Basisschoolkinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 kunnen samen met een ouder, familielid of andere volwassenen deelnemen aan een crossduatlon variant speciaal opgezet voor deze jeugdige groep. Daar waar de afstand van de andere wedstrijden circa 7 kilometer hardlopen, 20 kilometer mountainbiken en 3,5 kilometer afsluitend hardlopen bedraagt, zijn de afstanden van de ouder-kindrace met 850 meter lopen, 4000 meter fietsen en 500 meter hardlopen een stuk korter.

Ton van Empel, één van de grondleggers van Cross Duatlon De Peel: “Toen we enkele jaren terug voor het eerst samenzaten als organisatie hebben we het gehad over hetgeen ons drijft. We waren het er allemaal over eens dat we naar een evenement toe wilden bouwen dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. Dat zie je al terug in onze focus richting de teamwedstrijd en nu dus ook in de toevoeging van een laagdrempelige wedstrijd waar jong en oud samen kunnen sporten. We beginnen deze editie met maximaal 50 kinderen en ouders en gaan van daaruit kijken hoe we dit eventueel kunnen uitbreiden in de toekomst. Wil je meedoen ben er dan dus snel bij want vol is vol!”

Het inschrijfgeld is 5 euro. Hiervoor ontvangt het kind een medaille en samen twee consumptie bonnen.

Het toffe is dat het programma zo is ingericht dat de ouders met zowel de ouder-kind race mee kunnen doen als zelf kunnen deelnemen aan of de individuele of de teamwedstrijd.

Tof als we jou samen met jouw kind aan de start zien van de Cross Dualton de Peel!

Inschrijven kan hier.