Selecteer een pagina

 

 

 

Deelnemersinformatie

Deelnemersinfo

Programma

Er zijn twee afstanden mogelijk: een korte en een lange afstand. Meedoen kan zowel als solo- maar voor de lange afstand zelfs met zijn tweeën of drieën.
De korte afstand bestaat uit 3,5km trailrun – 9,5 km mountainbiken – 2km trailrun.
De lange afstand bestaat uit 7km trailrun – 19,5km mountainbiken – 3,5km trailrun.

Overzicht van het programma:
8:30 uur start inschrijving
10:00 uur start lange afstand
13:00 uur start korte afstand

Onder voorbehoud van wijzigingen

Ter info

Z

Laagdrempelig en gezellig event

Z

Deelname op eigen risico

Z

Deelname mag alleen op een mountainbike

Z

Ook erg gezellig voor het publiek

Z

Het reglement vind je op de NTB site

Z

Er worden foto's gemaakt op het event.

Mocht je bezwaar hebben dat deze gepubliceerd worden mail dit even naar info@crosstriatlonasten.nl

De locatie 

De Cross-Duatlon Asten vindt plaats vanaf Camping Prinsenmeer in Asten-Ommel. Deze prachtige locatie die van alle gemakken is voorzien zal de uitvalsbasis zijn voor deze dag.

Adresgegevens: Beekstraat 31, 5724 PL Asten

Het Parcours

In Oostappense bossen nabij Asten zal vanaf de camping Prinsenmeer de wedstrijd starten. De wedstrijd gaat door een prachtig natuurgebied en het parcours is erg afwisselend. Van technische single trails, enkele klimmetjes en mooie afdalingen.

Het gebied wordt gekenmerkt door dekzandruggen. Deze stuifzandruggen ontstonden in de drogere gebieden tussen de beekdalen, door opgestoven zand. De “puddingberg” is de bekende zandheuvel waarover het parcours zal plaatsvinden. Afhankelijk van het weer zal de moeilijkheidsgraad van het zand bepalen.

De verschillende afstanden

Lange afstand 7 km – 19,4 km – 3,5 km
Dit is DE afstand van de dag! Wil jij jezelf overtreffen dan is de lange afstand iets voor jou? De wedstrijd bevat mooie singletrails, technische passages door een erg mooi bos! Het weer zal van invloed zijn op de technische zandpassages.

Korte afstand 3,5 km – 9,7 km -2 km
Dit is de laagdrempelige afstand die het voor jou mogelijk maakt om kennis te maken met deze multidisciplinaire sport. Het is een tof parcours met mooie singletrails en toffe passages.

Inschrijven

De Cross-Duatlon is ook mogelijk voor niet licentie houders. Het inschrijven gaat via de website van de NTB.

Aan het event is een limiet gesteld voor het aantal deelnemers. We verwachten dat we de limiet snel gaan halen, dus schrijf je snel in. We zullen geen wachtlijsten handhaven!

Het startbewijs is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Je startbewijs kan alleen afgehaald worden met een geldig legitimatiebewijs. Annuleren is mogelijk tot uiterlijk 15 december met restitutie van het volledige inschrijfgeld min 10,- euro administratiekosten. Wij hanteren deze annuleringsregeling

Inschrijftarieven zijn:
Lange afstand solo: €25,-
Lange afstand estafette: €35,- (gehele team)
Korte afstand solo: €20,-
*Voor niet licentiehouders wordt er €8,-/€4,- voor een daglicentie in rekening gebracht bij de inschrijving.

Bij de inschrijving ontvang je een consumptie voor versnapering en een drankje!

Na afloop is er live muziek in de plaza van het Prinsenmeer! Daarom is het ook erg leuk voor te toeschouwers om te komen kijken. Er is zelfs vermaak voor de aller kleinsten!

Estafette teams

Je kunt bij de inschrijving van de lange afstand ervoor kiezen of je de Cross-Duathlon individueel, als duo of trio gaat volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken. Bij deelname als trio doet ieder een onderdeel. 

Geen maatje

Lukt het jou niet om aan beide onderdelen mee te doen?  En heb jij nog geen geschikt maatje gevonden? Maar wil jij wel mee doen? Stuur ons dan een mail naar info@crosstriatlonasten.nl , dan gaan we opzoek met jou naar een geschikt maatje.

Alleen inschrijving voor de korte afstand is mogelijk. De lange afstand en estafette zitten vol!

Daag jezelf uit. Doe mee met onze gezellige duatlon. Iedereen kan meedoen.

Voor het publiek

Voor de toeschouwers is het parcours ook schitterend om te bezoeken. De wedstrijd vindt plaats op de geweldige locatie Camping Prinsenmeer. In de plaza kun je lekker genieten van een warme chocolade melk of erwtensoep en er is live muziek aanwezig! 

Daarnaast loop je vanaf hier ook makkelijk het parcours op. Sowieso is het als toeschouwer ook geweldig om de hectiek van de wisselzone te zien en natuurlijk is de start- en finishlocatie nabij de ingang.

Ook is er voor vertier van de allerkleinste gezorgd! 

Disclaimer

U bent als deelnemer te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw gezondheid bij deelname, laat deze bij twijfel altijd checken door een arts.

Bedankt! 

Hoofdsponsor

Sponsoren

Georganiseerd namens de Punderman