In ‘In het wiel van..’ laten we diverse deelnemers, organisatoren en sponsoren aan het woord. Wat drijft hen, wat is hun link met de sport en hebben ze nog nuttige tips voor jou als geïnteresseerde? Lees jij mee?! In deze editie van ‘In het wiel van..’ is het woord aan de enthousiaste Soraya de Penning die opgaat voor haar allereerste duatlon!

 

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Soraya de Penning. Ik ben 32 jaar jong en woonachtig op het rustige Zuid Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Naast mijn werk heb ik een grote passie voor sport. Ik maak graag kilometers op de racefiets, ben ik te vinden in de polders om te hardlopen en in de sportschool. Daar volg ik kracht-, balance – en conditietrainingen om zo fit mogelijk te blijven.

Waarom kijk je uit naar de eerste editie?
De Cross Duathlon wordt voor mij de allereerste duathlon! Ik ben altijd in voor sportieve uitdagingen en toen ik hoorde van de Duathlon dacht ik, dat ga ik gewoon eens doen! Ik ga niet voor een tijd, maar juist voor het plezier en met die lach op mijn gezicht de finish bereiken 😊.

Op welke sportpresentatie ben je het meest trots?
Een aantal jaar geleden heb ik met een team deelgenomen aan de HomeRide. Dit was een 24-uurs fietstocht voor het goede doel, namelijk het Ronald McDonald Huis. De start was in Groningen en na 500 kilometers bereikten we de finish in Maastricht! Wat een ervaring!

Wie is in duursporten een voorbeeld voor je en waarom?
In de (duur)sport heb ik een aantal voorbeelden waar ik met veel bewondering en respect naar kijk. Ik ben erg onder de indruk van Annemiek van Vleuten en de prestaties van Maarten van der Weijden. Het geloof in het eigen kunnen, de juiste focus en vol wilskracht de doelen uiteindelijk bereiken.

Wat is jouw trainingstip om goed te presteren?
Op tijd beginnen met de voorbereidingen, met een raceplan naar de Duathlon toewerken voor de juiste focus en bovenal genieten van de weg er naar toe en de wedstrijd zelf. Kortom, de basis zit voor mij in de trainingen, voeding, rust en mindset!

Wat moet de organisatie voor de eerste Cross Duathlon Asten zeker niet vergeten?
Met de organisatie van de Duathlon zal het helemaal goed komen. Vergeet vooral als organisatie niet om te genieten van hetgeen jullie neerzetten! Ook voor jullie veel succes!