In ‘In het wiel van..’ laten we diverse deelnemers, organisatoren en sponsoren aan het woord. Wat drijft hen, wat is hun link met de sport en hebben ze nog nuttige tips voor jou als geïnteresseerde? Lees jij mee?! In deze editie van ‘In het wiel van..’ is het woord aan Leonie Rijk uit Vlaardingen!

 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Leonie Rijk, 47 jaar en woon in Vlaardingen. Ik werk als Management Assistent bij de gemeente Rotterdam, afdeling Stadsontwikkeling. In mijn vrije tijd beoefen ik de duathon- en triatlonsport. Hier haal ik veel energie en plezier uit.

Waarom kijk je uit naar de eerste editie?
Het is altijd leuk om nieuwe evenementen te “ontdekken” en eraan mee te doen. Nieuwe locaties, routes en entourage. Crossduathlon Asten past precies in mijn wedstrijdkalender gedurende de winter, tevens goed te combineren met een bezoek aan mijn ouders die in Noord-Limburg wonen.

Op welke sportpresentatie ben je het meest trots?
Het volbrengen van de Iron Man Kalmar in 2018 en het plaatsen voor het WK Iron Man 70.3 in Taupo, Nieuw Zeeland, november 2020.

Wie is in duursporten een voorbeeld voor je en waarom?
Ik heb niet echt een specifiek voorbeeld echter haal ik veel energie en plezier uit medesporters die genieten van de sport, hun doelstellingen najagen en op een gezonde manier sporten. Sporters met respect voor de natuur, medeweggebruikers en de juiste mindset. Je hoeft niet altijd eerste te zijn, ook laatste worden kan met een glimlach op je gezicht; genieten van de sport op elk niveau is het belangrijkst. Dit type sporters zijn een voorbeeld voor mij.

Wat is jouw trainingstip om goed te presteren?
Zorg dat je lichaam fit is, je uitrusting zeker 1 dag van tevoren op orde is (fiets schoon, kleding gepakt, voeding gereed etc) zodat je op de dag zelf niet voor verrassingen komt te staan. De dag zelf ruim op tijd aanwezig zijn, goed de transitiezone beoordelen en indien mogelijk het parcours (ver)kennen.

Wat moet de organisatie voor de eerste Cross Duatlon Asten zeker niet vergeten?
In de aanloop naar het evenement zijn jullie al heel goed bezig; goede informatievoorziening, mogelijkheid tot parcoursverkenning etc. De wedstrijddag zelf niet vergeten te genieten van het evenement wat jullie, samen met vrijwilligers, hebben opgezet. Een foutje, geconstateerd op de dag zelf, zal de sporters niet opvallen. Het zou alleen zonde zijn als er iets misgaat door externe factoren (bijv. storm, mensen die het parcours saboteren zoals de laatste tijd vaak gebeurt) maar dit hebben jullie, helaas, niet in de hand en fingers crossed dat dit jullie niet overkomt. Ik heb er zin in, kijk naar een hartstikke leuk evenement uit!!