In ‘In het wiel van..’ laten we diverse deelnemers, organisatoren en sponsoren aan het woord. Wat drijft hen, wat is hun link met de sport en hebben ze nog nuttige tips voor jou als geïnteresseerde? Lees jij mee?! In deze tweede editie van ‘In het wiel van..’ is het woord aan Bas van Loon uit Asten.

 

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Bas van Loon en woon in Asten. Na voetbal ben ik recreatief gaan hardlopen en heb aan allerlei sportevents deelgenomen. Vanaf 2019 neem ik deel aan achtste/kwart triatlons. Deze veelzijdige sport is erg gaaf. Ook wil ik hiermee naamsbekendheid en financiën generen t.b.v. versneld medisch onderzoek & ontwikkeling voor de ziekte van Huntington die ook mijn vrouw helaas heeft. Op mijn facebook kun je hierover meer info vinden mocht je willen.

Waarom kijk je uit naar de eerste editie van Crossduathlon Asten?
Een nieuw evenement in je “achtertuin” met vele bekende/lokale deelnemers. Daar wil je bij zijn!

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?
Dat zijn er velen. Echter onze deelname aan de 7HL te Nijmegen per 17 nov jl. met 4 MTB’ers en 22 lopers voor het Campagneteam Huntington, springt eruit. Aanleiding is k echter ongekend wat sport biedt om “Samen Sterk” te staan. En iedereen ook nog strakke tijden gelopen. Een bijzonder memorabele dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Wat is voor jou, de tip hoe jij sporten combineert met je werk, gezin en alle andere activiteiten?
Vooruit denken, goed plannen en organiseren met een gedegen agenda. En combi’s maken. Bijvoorbeeld: jij lopen en gezinsleden laten fietsen. Kun je direct samen bijpraten!

Wie is in duursporten een voorbeeld voor je en waarom?
Ik heb geen specifieke duursporter als voorbeeld/idool. Ik heb zeer veel respect en bewondering voor de vele lokale/regionale bekenden die behoorlijke sportprestaties neerzetten. Sinds ik op Strava zit, is die wereld meer voor me open gegaan.

Wat moet de organisatie voor de eerste Crossduathlon Asten zeker niet vergeten?
Poeh? Alle vertrouwen in de competenties van de organisatie.

Wat is jouw trainingstip om goed te presteren tijdens Crossduathlon Asten?
Op tijd starten met lopen en MTB-en. De routes verkennen en daarna de films afdraaien in je hoofd. Beetje uitgerust verschijnen aan de start. Daarna focus met een lach op het gezicht!