Selecteer een pagina

In ‘In het wiel van..’ laten we diverse deelnemers, organisatoren en sponsoren aan het woord. Wat drijft hen, wat is hun link met de sport en hebben ze nog nuttige tips voor jou als geïnteresseerde? Lees jij mee?! In deze tweede editie van ‘In het wiel van..’ is het woord aan Arie de Jong, deelnemer individueel aan de lange afstand.

 

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Arie de Jong, werkzaam bij CCI Oosterwolde als operator in de keuken van de dropfabriek.

Waarom kijk je uit naar de eerste editie van Cross Duatlon Asten?
Ik ben zeer benieuwd naar de omloop die er wordt uitgezet. Het is altijd mooi als er weer een nieuwe crossduathlon wordt georganiseerd .

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?
Mijn mooiste prestatie is toch wel Nederlands kampioen overall worden in 2014 op de run-bike-run.

Wat is voor jou, de tip hoe jij het sporten combineert met je werk, gezin en alle andere activiteiten?
Heb niet echt een tip over hoe ik het combineer met mijn werk. Ik werk al jaren in 2 ploegen en mijn vrouw is net zo idioot met sporten dus we gaan beide bijna elk weekend een kant op. Daarbij hebben we kinderen op een leeftijd dat ze ook hun eigen ding hebben.

Wie is in duursporten een voorbeeld voor je en waarom?
Echt voorbeelden van sporters waar ik tegen op kijk heb ik niet. Ik vind elke prestatie die iemand levert mooi om te zien en het hele sportwereldje in de cross is gewoon mooi. Het is één grote familie.

Wat is jouw trainingstip om goed te presteren tijdens Cross Duatlon Asten?
Mijn tip om goed aan de start te staan is; er niet te veel bij nadenken, gewoon plezier hebben en meedoen dan komen de prestaties van zelf wel. Als dit je eerste crossduathlon is kun je er alleen maar op vooruit gaan!

Wat moet de organisatie voor de eerste Cross Duatlon Asten wat jou betreft zeker niet vergeten?
Deze laatste vraag is moeilijk. Als de omgeving mooi is en het rondje selectief kan er weinig misgaan toch?!